OBRAZEM: V Radostíně vyrůstá nová protihluková stěna

HAVLÍČKŮV BROD – Stavba protihlukové stěny na silnici 1/38 v Radostíně na Havlíčkobrodsku je v plném proudu. Příští týden začnou silničáři pracovat na odvodnění silnice.

V místě budoucí protihlukové stěny jsou již ukotveny železobetonové sloupky a v nich osazené soklové panely. Nyní probíhá na rubové straně stěny zasypávání a úprava terénu. „V pátek 13. května provedeme vyfrézování živičných vrstev v části jízdního pruhu ve směru na Havlíčkův Brod. V návaznosti na tento krok bude v příštím týdnu klíčovou činností budování nového odvodnění silnice,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Odvádění dešťových vod bude nově řešeno pomocí uličních vpustí napojených na stávající plastové odvodnění. Podél celé stěny jich  vznikne šest, vzdálených od sebe maximálně 50 metrů. Voda z těchto vpustí bude svedena do hlavní vstupní šachty s přepadem a odtud odvedena do stávajícího propustku v km 135,48.

Místem stavby jezdí řidiči jedním jízdním pruhem s kyvadlově řízeným provozem bez větších komplikací.

Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR