Řádění třebíčského vandala utnula policie. Rozbíjením dveří způsobil škodu přes 100 tisíc korun

TŘEBÍČ – Sérii případů poškození vchodových dveří v bytových domech vyřešili tento týden třebíčští policisté. Dopadli jednačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze dvou trestných činů. Pachateli hrozí až tři roky za mřížemi.

K prvním případům začalo v Třebíči docházet od druhé poloviny minulého týdne. Pachatel si vybíral domy v různých částech města. „Na dveřích rozbíjel skleněné výplně, k tomu používal nejčastěji lahev, případně kámen, dlažební kostku či dlažbu. Poškozením dveří způsoboval majitelům škody od několika tisíc korun po více než desetitisícové,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté se při pátrání dostali na stopu muži z Třebíčska, kterého ve středu 11. května dopadli. „Kriminalisté ho vypátrali ve večerních hodinách na ulici v části Podklášteří, muž se ještě pokusil z místa zmizet, to mu ale nevyšlo,“ doplnila mluvčí.

Jednačtyřicetiletý pachatel, který má na svědomí rozbití celkem 18 dveří za více než 100 tisíc korun, byl obviněn z trestného činu poškození cizí věci a dále z výtržnictví. „Po provedení všech nezbytných úkonů policisté obviněného muže ze zadržení propustili a je stíhán na svobodě,“ dodala Jana Kroutilová.