Rožnovské děti se učí jezdit na dopravním hřišti

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Žáci 4. a 5. tříd na rožnovském dopravním hřišti nacvičují dopravní dovednosti. Teoretickou část již mají za sebou, po absolvování praktické je čeká Průkaz cyklisty.

V průběhu května na dopravním hřišti na Bučiskách žáci základních škol budou nacvičovat jízdu na kole a vyzkouší si orientaci v dopravních značkách. Teoretická část proběhla na podzim, nyní se pustí do té ostré. „Díky mobilnímu dopravnímu hřišti mohou děti uplatnit své teoretické znalosti nabyté na podzim přímo v praxi, což je nesmírně důležité. Věřím, že si děti výcvik užijí, odnesou si z něj praktické poznatky a těším se, až jim na závěr předám Průkazy cyklistů, které si za svou účast jistě zaslouží,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica. Na dopravním hřišti kromě dopravních značek, se kterými se mohou děti setkat v běžném provozu, nechybí kruhový objezd, křižovatka s předností jízdy zprava, železniční přejezd, křižovatka se semafory nebo přechody pro chodce.  Po úspěšném absolvování obou částí, jak praktické, tak teoretické obdrží děti „Průkaz cyklisty“.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.