Středoškoláci vyběhali 114 tisíc pro zlínskou onkologii

ZLÍN – Dvacet dní aktivního pohybu, více než 3 200 účastníků a téměř 48 tisíc kilometrů v patách. To jsou úctyhodné výsledky žáků a zaměstnanců 11 středních škol ze Zlínského kraje, kteří v rámci projektu „Pomáháme pohybem aneb Puštík pro onkologii“ vyběhali neuvěřitelných 114 tisíc korun pro zlínské onkologické centrum.

Účastníci monitorovali své uběhnuté kilometry prostřednictvím aplikace Strava. Školy mezi sebou sice soupeřily, hlavním cílem však bylo získat co nejvíc peněz pro dobré účely. A to se jim bezesporu podařilo. Symbolický šek si pak nemocnice převzala uplynulý čtvrtek. „Mám obrovskou radost, že projekt funguje. Spojení s pomocí onkologickým pacientům dává pohybu zcela jiný, hlubší rozměr. Děkuji svým kolegům, studentům a sponzorům, kteří se do aktivity zapojili,“ ocenil Petr Bělaška, ředitel Obchodní akademie Tomáše Bati a Vyšší odborné školy ekonomické Zlín.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Poděkování vyjádřil také ředitel zlínské nemocnice Jan Hrdý: „Děkuji pedagogům i studentům za vnímavý přístup a odhodlání, za zhmotnění úžasné myšlenky, za vytvoření smysluplné aktivity. Pro pacienty je důležité vědomí, že na svou nemoc nejsou sami. Poděkování náleží panu Marku Šikulovi a jeho projektu Pomáháme onkologii.“

Projekt „Pomáháme pohybem aneb Puštík pro onkologii“ navázal na úspěšný loňský ročník, do kterého se zapojily 3 tisíce lidí. Účastníkům se tehdy podařilo získat 94 tisíc pro zvířata ve zlínské zoo.

Foto: KNTB