V pátek třináctého neběhaly řidičům přes cestu černé kočky, ale srny

OLOMOUCKÝ KRAJ – Hned k několika střetům s lesní zvěří vyjížděli dnes, v pátek 13. května, v brzkých ranních hodinách dopravní policisté po celém Olomouckém kraji. Ve všech případech se jednalo o srnčí zvěř, která řidičům náhle vběhla do jízdní dráhy. Při nehodách nebyl nikdo z řidičů či spolucestujících zraněn, hmotná škoda však rozhodně nebyla zanedbatelná.

K první nehodě došlo krátce po půlnoci u Rozvadovic, části Litovle. Další oznámení začala přibývat od páté hodiny ranní. Tři nehody řešili policisté na Prostějovsku, na silnicích mezi Ivaní a Klenovicemi na Hané, u Výšovic a u Studence, místní části Čelechovic na Hané. Jednu nehodu pak řešili také přerovští policisté. Stala se v Hranicích na Tovární ulici.  Hmotná škoda na autech byla předběžně odhadnutá na asi 300 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Riziko střetu se zvěří nemůžeme zcela eliminovat. Pokud ale budeme obezřetní a s možným vběhnutím zvěře do vozovky budeme počítat, můžeme snížit alespoň závažnost hrozících následků,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Podle Šafářové je třeba brát vážně dopravní značení upozorňující na zvěř. Při projíždění takovým úsekem je třeba, bychom byli obzvlášť opatrní a jízdu přizpůsobili těmto okolnostem. Zvěř je aktivnější v jarním a podzimním období, hlavně v ranních a večerních hodinách. K rizikovým oblastem, kde bychom měli jezdit opatrněji, patří hlavně zalesněné části cest a místa v blízkosti polí či luk.