Žena šla na nákupy se 170 tisíci v kabelce, na parkovišti ve Zlíně ji okradl zloděj

ZLÍN – O 170 tisíc korun málem přišla žena, která se vydala nakupovat do zlínského obchodního centra. Kabelku s penězi jí ukradl sedmapadesátiletý recidivista, kterého teprve před 25 dny propustili z vězení. Krádeže si naštěstí všiml policista v civilu.

Policista nakupoval ve svém volnu v nákupním centru ve Zlíně. Když chtěl z parkoviště odjet, uslyšel, jak žena parkující vedle křičí na utíkajícího muže, aby jí vrátil ukradenou kabelku. „Policista nečekal a rozběhl se za zlodějem. Ten po chvíli ukradenou kabelku odhodil a pokračoval v útěku až do okamžiku, než ho policista dostihl. Mezitím už svědci krádeže přivolali další policisty, kteří kabelku s celým obnosem peněz našli,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Okradená žena vysvětlila, že kabelku měla v nákupním vozíku, od kterého se vzdálila jen na okamžik u svého vozidla, aby vytáhla ze zadního sedadla nákupní tašku. Tento krátký moment zloději stačil k tomu, aby téměř bez povšimnutí kabelku odcizil,“ vysvětlila Kozumplíková.

Policisté zloděje zadrželi a převezli do cely. Zpočátku tvrdil, že kabelku neukradl, naopak skutečného zloděje pronásledoval. Nakonec se však ke krádeži přiznal. „Sedmatřicetkrát trestaný recidivista strávil nějakou dobu v policejní cele, než ho policisté převezli k soudu a následně do vazby. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Kozumplíková.