Drama v Chudčicích: hasiči zachraňovali zraněného muže ze studny hluboké devět metrů

BRNO-VENKOV – V neděli dopoledne vyslalo operační středisko hasičů jednotky do Chudčic na Brněnsku k záchraně muže, který spadl do studny. Zraněného muže převezl do nemocnice vrtulník.

Do obce Chudčice na Brněnsku vyjely poskytnout pomoc tři profesionální hasičské jednotky a také policejní vrtulník s hasiči-leteckými záchranáři na palubě. „Po příjezdu první jednotky ze stanice Tišnov hasiči zjistili, že pracovník při hloubení studny spadl asi devět metrů hluboko na suché dno. Ke zraněnému muži, který byl při vědomí a komunikoval, se spustil jeden hasič s dýchacím přístrojem a zdravotnickým vybavením. Potom ho doplnil jeden z hasičů-lezců a společně poskytli zraněnému první pomoc a připravili jej na vyproštění. To se povedlo přibližně po 20 minutách od příjezdu první jednotky,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Muž skončil v péči záchranné služby. „Při pádu si zranil končetinu, poranění jsou středně těžká. Vzhledem k těžkému mechanismu úrazu je až s podivem, že zranění nebylo vážnější,“ uvedla mluvčí záchranářů Barbora Truksová Zuchová. Hasiči muže přenesli do vrtulníku, který ho převezl na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.