Hlídka ošetřovala nemotorného muže i opilou ženu

BRNO – První pomoc poskytli strážníci muži v Křenové ulici, který svou nešikovností upadl a poranil se na obličeji. Další pomoc potřebovala žena nedaleko Brněnské přehrady, která se opila a upadla dokonce do bezvědomí.

Kolemjdoucí upozornil hlídku na zakrváceného muže ležícího mezi auty na parkovišti. Strážníci k němu přispěchali a zajímali se, co se událo. Muž byl při vědomí a vysvětlil, že zakopl a upadl na hranu chodníku. „Měl poraněné levé obočí a nos, ze kterého mu silně tekla krev. Poskytli jsme mu první pomoc a krvácení se podařilo zastavit,“ líčí tisková mluvčí Markéta Skřivánková. Po malé chvíli se ale znovu spustilo a neustávalo, muži zákona proto přivolali záchrannou službu. Zdravotníci rozhodli o převozu do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Před barem nedaleko Brněnské přehrady ležela čtyřiačtyřicetiletá bezvládná žena. Nebyla schopná komunikovat, upadla dokonce na pár minut do bezvědomí. Hlídka jí poskytla první pomoc a konzultovala její stav se zdravotníky. Než dorazili na místo, provedli strážníci kontrolní dechovou zkoušku, která přinesla 2,7 promile. Záchranáři doporučili převoz na záchytnou stanici, kam opilkyně zamířila v doprovodu mužů zákona.