Mnohamilionové úpravy školy si vyžádají uzavírku

TRUTNOVSKO – Již tento týden se schyluje k velké investiční akci, se kterou bude spojena nezbytná uzavírka ulice všem řidičům. Město se totiž již před časem rozhodlo opravit budovu bývalé základní školy, v budoucnu to pro něj bude znamenat nemalou finanční úsporu.

V nadcházejících měsících vznikne v centru města Dvůr Králové nad Labem z bývalé základní školy Komenského budova městského úřadu. Ten momentálně sídlí na několika stanovištích, některé z nich má město pronajaté. Radní tak ušetří v budoucnu částku jeden milion korun ročně, nová budova úřadu bude navíc modernější a bezbariérová. Komenského ulice bude od úterý 17. května také plně uzavřena všem řidičům, a to na nezbytně nutnou dobu z důvodu probíhajících stavebních prací. Nebude zde možné ani zaparkovat, prostor bude k dispozici pouze chodcům. Rekonstrukce školy by měla být dokončena v příštím roce a vyžádá si investici šestapadesát milionů korun ročně. „Část nákladů bude hrazena z investičního bankovního úvěru, který v loňském roce schválilo zastupitelstvo. Zároveň město bude žádat o dotaci z Ministerstva pro životní prostředí, odkud by mohlo získat více než šest a půl milionu korun na snížení energetické náročnosti rekonstruované budovy,“ dodává starosta Jan Jarolím.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.