Nenápadní lidé, bez kterých byste nemohli relaxovat. Oceňte své knihovníky

OLOMOUCKÝ KRAJ – Olomoucký kraj opět hledá knihovníka roku. Chce tak ocenit lidi, kteří se starají o rozsáhlé knihovní fondy, pořádají kulturní a společenské akce a pečují o to, aby byli čtenáři spokojení a mohli s knihami příjemně relaxovat.

„Jde už o šestý ročník soutěže o nejlepšího venkovského knihovníka. Právě na venkově jsou knihovny často centrem kultury – nepůjčují jen knihy, ale pořádají také výstavy, přednášky, besedy a podobně,“ vysvětluje Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro oblast kultury. Pokud milujete čtení a voní vám nové i použité knihy, můžete nominací podpořit právě vašeho knihovníka. Je to jednoduché – nominační formuláře najdete na stránkách Vědecké knihovny v Olomouci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Návrh na ocenění knihovníka může podat zřizovatel knihovny, jakákoliv jiná knihovna Olomouckého kraje nebo například čtenář knihovny, a to nejpozději do 31. května 2022,“ upozornila Iveta Tichá, ředitelka vědecké knihovny.