Plameny sežehly zahradní chatku v Uherském Brodě

UHERSKÝ BROD – Pět jednotek hasičů vyrazilo v neděli krátce před desátou večer k požáru v Uherském Brodě, kde hořela zahradní chatka. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Když hasiči dorazili na místo, byla už chatka celá v plamenech. „Hasiči ihned zahájili hasební činnost a do dvaceti minut měli požár pod kontrolou. Poté rozebírali konstrukci zasažené části chatky a prolévali vodou skrytá ohniska. Na místo požáru se dostavil majitel objektu, který hasičům sdělil, že se uvnitř nachází jedna propanbutanová láhev. Hasiči ji vytáhli ven z chaty a chladili v kádi s vodou,“ vylíčila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tři minuty před půlnocí velitel vyhlásil likvidaci požáru a jednotky se začaly vracet na základny. Na dohlídku zůstali už jen místní dobrovolní hasiči. „Příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatel hasičů,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje