VIDEO: Cyklista v Brně kličkoval mezi auty, až do jednoho stojícího narazil

BRNO – Padesátiletý anglicky hovořící cizinec na kole směřující do zaměstnání si naplno užíval jízdu brněnskými ulicemi, i když při ní několikrát porušil pravidla silničního provozu. Konec cesty ale byl bolestivý.

Kamerové záznamy z projíždějícího vozidla dokazují, že při jízdě cyklista hned několikrát porušil pravidla silničního provozu a zásady bezpečného pohybu na komunikaci. Kamera zachytila i docela bolestivý konec cesty. Cyklista v Křenové ulici předjížděl před ním jedoucí dodávku a při navracení se zpět do svého jízdního pruhu přehlédl zaparkovaný osobní automobil a zezadu do něj narazil. Ze srážky vyvázl bez viditelného zranění, možná jen s několika modřinami. „Policisté ale jeho nevěnování se řízení a způsobení dopravní nehody ohodnotili pokutou. Citelná bude jistě i náhrada škody na poničené zadní části automobilu. Stejně tak oprava špičkově vybaveného jízdního kola,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Od pondělí až do konce týdne se budou policisté v celé republice věnovat ve speciální dopravně bezpečnostní akci právě cyklistům jako nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu. V akci se zaměří na dodržování pravidel silničního provozu včetně novinek a na vzájemnou ohleduplnost mezi řidiči a cyklisty.