Vsetín finančně vypomohl Charitě i Diakonii

VSETÍN – Celkem 162 tisíc si mezi sebe rozdělí organizace ze sociální sféry, které pomáhají lidem v nesnázích. Mezi ně patří například Charita, Diakonie či azylový dům.

Diakonii Valašské Meziříčí přišel příspěvek 42 tisíc korun, Domov Jitka získal 100 tisíc na opravu střechy, do které zatéká. „Domov Jitka poskytuje služby pro klienty s mentálním a kombinovaným postižením. Jeho střecha je v havarijním stavu a potřebuje generální opravu. Organizace sama si zajistila více než půl milionu korun, k pokrytí celé akce jim však chybělo 100 tisíc,“ informovala místostarostka Simona Hlaváčová. Bez peněz nezůstala ani Charita Valašské Meziříčí, která stejně jako Diakonie nepůsobí na území Vsetína, ale má klienty z řad vsetínských obyvatel. Pro azylový dům pro matky s dětmi Vsetín schválil deset tisíc, stejně jako Domu pokojného stáří ve Valašské Bystřici.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.