Blanenští policisté zadrželi několik dealerů drog

BLANSKO – Devětačtyřicetiletý muž z Blanenska si v polovině dubna vyslechl obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Více než stokrát totiž prodal pervitin několika zájemcům na Blanensku.

Během domovní prohlídky v jeho bytě byly nalezeny předměty i chemikálie používané k výrobě drog. „Obviněný může strávit za mřížemi až 5 let,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Jen o několik týdnů později doplatili na prodej drog i další dva účastníci drogového byznysu. Krajský toxi-tým zadržel pětačtyřicetiletého muže a jeho třiačtyřicetiletého komplice, kteří na Blanensku rovněž distribuovali pervitin. Při zadržení a následných domovních prohlídkách  policisté zabavili přes 50 gramů pervitinu, finanční hotovost a nelegálně držené speciálně upravené zbraně. „Kriminalisté viní oba muže z toho, že v předchozím půlroce na Blanensku prodali nejméně 300 gramů pervitinu. Za toto jednání jim hrozí rovněž pětiletý trest. Na hlavního organizátora policejní vyšetřovatel podal návrh na umístnění do vazby,“ doplnil Pavel Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.