Letos vypukne velká rekonstrukce rožnovského vlakového nádraží

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Po mnoha letech se rožnovské vlakové nádraží dočká rekonstrukce. Správa železnic nyní vyhlásila výběrové řízení na stavební firmu, se začátkem prací se počítá v srpnu letošního roku.

Práce budou spočívat v úpravě kolejiště, které bude mít dvě nástupiště pro pohodlný nástup do nízkopodlažních vlaků a v kompletní rekonstrukci nádražní budovy. „Podařilo se nám prosadit citlivou rekonstrukci stávající budovy, tak aby byly zachovány nosné prvky,“ uvedl architekt města Jan Horký. Dojde ke změně vnitřních dispozic, zvýšení kapacity čekárny a vznikne prostor pro odbavení cestujících.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

U nádraží se postaví parkoviště, které nabídne krátko i dlouhodobé parkování, přibudou stojany na kola, které budou hlídat kamery, od konce Zemědělské ulice se vybuduje nový chodník a nezapomene se ani na zeleň. Po dobu rekonstrukce nádražní budovy bude zajištěno fungování pokladny, čekárny a WC pro cestující v mobilních buňkách. Na nezbytnou dobu bude zřízeno provizorní nástupiště směrem k obchodním domům, zavedení náhradní autobusové dopravy se předpokládá pouze během listopadu a prosince. Celá akce si vyžádá 236 milionů korun.