Občané, dávejte pozor na povolení, pokud opravujete dům

TRUTNOVSKO – Ten, kdo provádí stavební úpravy svého domu a potřebuje na silnici či chodník umístit kontejner nebo lešení, neměl by zapomínat na to, že musí mít souhlas vlastníka komunikace. Poslední dobou se množí případy ohledně neoprávněného užívání prostor města.

Pokud se majitelé nemovitostí chtějí pustit do opravy domu a na chodník či silnici umístit kontejner nebo lešení, je nutné vyplnit patřičnou žádost. V posledních dnech se ve městě Dvůr Králové nad Labem hromadí případy nepovoleného umísťování na městských pozemcích spojených nejčastěji se stavebními pracemi. Občané by měli zažádat o povolení příslušný silniční úřad buď elektronicky, nebo písemně. „V případě, že může být ovlivněna či ohrožena bezpečnost provozu, bude žádost správním orgánem zaslána k posouzení dotčenému orgánu Dopravního inspektorátu Policie ČR v Trutnově a v tomto případě musí být doručena správnímu orgánu alespoň třicet dní předem,“ dodává za město Jan Skalický.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.