Pacienty i návštěvníky čeká mnoho omezení a změn v prostoru nemocničního areálu

PARDUBICE – Stavba nové budovy v Pardubické nemocnici přináší změny a omezení v celém areálu. Potrvá až do roku 2023.

V nemocnici pokračuje stavba urgentního příjmu. V květnu došlo v prostoru náměstíčka za hlavním vjezdem do areálu k rozšíření záboru stavby. „Budou tak zrušena všechna parkovací místa s výjimkou dvou míst pro ZTP lékárnu. Pacienti a veřejnost mohou jako náhradu využít dočasně parkovací plochy u budovy Chirurgické kliniky u budovy č. 27 u heliportu,“ uvedla mluvčí nemocnice Kateřina Semrádová.

Celý zábor se na přelomu května a června rozšíří až do blízkosti prostoru před nemocniční lékárnou, kde dojde k úplnému zrušení všech parkovacích míst v tomto prostoru. „Hlavní změnou pak bude uzavření vjezdové brány z Kyjevské ulice,“ dodala. K vjezdu do areálu nemocnice mohou pacienti i veřejnost využívat pouze spodní vrátnici. Po celou dobu záboru a výše uvedených změn zůstane provoz lékárny a zdravotnických potřeb zachován.

Po dobu stavby bude dlouhodobě uzavřen jeden ze vchodů do budovy číslo dvě, je nutné aby pacienti vstupovali do objektu chirurgické kliniky recepcí budovy číslo dvacet sedm. Vstupovat do objektu neurologie lze pouze z ulice Bokova z vnější strany areálu. Informace, podatelna a pokladna se přesunuly do budovy číslo třináct.