Poctivý nálezce odevzdal peněženku s více než padesáti tisíci

BRNO – Že to s lidmi ještě není tak špatné se přesvědčili strážníci včera po poledni, když jim poctivý nálezce přinesl peněženku s větším obsahem peněz. Ta spadla muži ze střechy auta, když ji tam položil a zapomněl.

Šestadvacetiletý muž našel v podzemních garážích peněženku plnou hotovosti. Zavolal proto hlídku, která objevila vevnitř platební kartu, věrnostní průkazky, osobní doklady a více než 54 tisíc korun. Ověřila si, že peníze nepochází z trestné činnosti a snažila se vypátrat majitele. „Po sérii telefonátů a dotazů se nám podařilo zjistit kontakt na majitelku. Pětačtyřicetiletá žena dokonale popsala předměty i přesnou částku,“ popisuje tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Jednalo se o tržbu, o jejíž vyzvednutí požádala svého spolupracovníka. Ten před odjezdem z garáží peněženku položil na střechu, zapomněl na ni a ona spadla. Žena prokázala, že jí všechny věci patří a vydělané peníze se jí díky poctivému nálezci a dobré práci strážníků vrátily zpět.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.