Projekt 100 let zlínského designu uchvátil Zlín. Výstava se prodlužuje!

ZLÍN – Obrovský zájem sklidila v uplynulých dnech výstava 100 let zlínského designu. Od 21. května bude proto expozice znovu otevřena, a to až do 1. června.

Obě části výstavy v Krajské galerii výtvarného umění v 15. budově 14|15 BAŤOVA INSTITUTU i v 61. budově továrního areálu vzbudily v době konání mimořádný zájem veřejnosti. Za devět dní je navštívilo na dva tisíce lidí. „S ohledem na reakce lidí jsme se po dohodě s vystavovateli shodli na prodloužení výstavy. Chceme tak umožnit dalším návštěvníkům i v průběhu filmového festivalu, aby si ji mohli prohlédnout a prožít,“ uvedl Čestmír Vančura.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Během týdne se část výstavy z 15. budovy přesune do 61. budovy. Po drobných úpravách zůstane na místě většina exponátů včetně cvičného akrobatického letounu nebo skládacího sportovního katamaránu a dalších předmětů od třicítky firem a designových studií.

Cílem projektu 100 let zlínského designu je představit veřejnosti důležitou součást historie města Zlína, které letos slaví 700 let od první písemné zmínky. Právě hlavní myšlenka oslav, tedy zdůraznění velkého potenciálu všech lidí, kteří historicky tvořili a stále i rozvíjí město do jeho současné podoby, přivedla organizátory k záměru připomenout invenci a kreativitu, jako jeden ze základních aspektů rozvoje Zlína, jeho regionu a potenciálu k definici budoucí ekonomiky. Akci pořádá Zlínský kreativní klastr ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati a Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně v symbióze s festivalem Zlin Design Week pořádané FMK UTB Zlín.

Foto: archiv pořadatelů
Foto: archiv pořadatelů
Foto: archiv pořadatelů