VIDEO: Policisté trénovali použití donucovacích prostředků

BRNO – Policisté zásahové i speciální pořádkové jednotky prošli speciálním Výcvikovým programem Sami x pro, který je zaměřený na problematiku donucovacích prostředků.

Policisté jihomoravské zásahové jednotky a speciální pořádkové jednotky se zařadili mezi další speciální jednotky Rakouska, Německa, Švýcarska, Slovinska a Rumunska, které prošly speciálním výcvikem Sami x pro. Sami combat system profesional znamená profesionální ozbrojené nebo neozbrojené řešení ohrožujících situací a scénářů za použití všech dostupných přiměřených prostředků. Výcvikový program Sami x pro byl speciálně vyvinut pro bezpečnostní sbory, jako je policie, vězeňská služba, armáda a další statní i soukromé bezpečnostní složky. Jde o ucelený systém, který má jednoduchý, ale účinný koncept výuky zaměřený na problematiku donucovacích prostředků. „Významná je v tomto programu minimalizace rizika zranění osoby, proti které se zakročuje. Technika tak lépe reflektuje zákonné podmínky použití donucovacích prostředků, ovšem při zachování maximální ochrany zakročujících policistů,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.