Za volantem Peugeota se zranila 76letá řidička, jízdu ukončila zapřená o strom

HRADECKO – K bouračce osobního auta došlo toto pondělí odpoledne v Chlumci nad Cidlinou. Proč seniorka najela na krajnici a poté bourala je nyní v šetření dopravních policistů. Jisté však je, že byl u vozidla odebrán technický průkaz z důvodu jeho značného zdemolování.

Žena jela po silnici II/611 směrem na Nové Město, těsně před koncem Chlumce nad Cidlinou bourala v Zámostecké ulici. „Řidička najela na krajnici, vyjela mimo komunikaci, přejela svodidlo a přiléhající chodník, převrátila se s autem na bok a zastavila se až o vzrostlý strom,“ komentuje nehodu policejní mluvčí Iva Kormošová. Seniorka musela být zdravotnickou záchrannou službou převezena do nemocnice, nikdo jiný se nezranil.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté podrobili řidičku dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, ta ukázala negativní výsledek. Na Peugeotu je způsobená škoda za zhruba 20 tisíc, na svodidle, chodníku a stromu na 15,5 tisíce korun.