Dopravní podnik láká cestující do svých vozů, jízdou ušetří

BRNO – Až třikrát nižší cena za používání městské hromadné dopravy namísto auta, to je hlavní motto kampaně dopravního podniku, který láká obyvatele k cestování jejich vozy. V dnešní době zvyšování cen se to opravdu vyplatí.

Průměrný cestující denně najezdí MHD 13 kilometrů, s roční šalinkartou tak oproti jízdě autem ušetří měsíčně 697 korun, a to i z toho důvodu, že ceny jízdného jsou již deset let stejné. Dopravní podnik proto spustil informační kampaň, která na toto upozorňuje. „Pominula covidová opatření. Roční šalinkarta stojí stejně jako dvě plné nádrže do osobního auta. Navíc se neustále snažíme zlepšovat a modernizovat naše služby. Myslím si, že právě teď je ta nejvhodnější doba, aby je cestující začali hojně využívat,“ řekl generální ředitel podniku Miloš Havránek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V kampani se porovnávají náklady na osobní a hromadnou dopravu. Pokud cestující najede 13 kilometrů denně, cena vychází na 1 korunu za kilometr. Od roku 2017 navíc mohou občané Brna získat slevu. Pokud platí poplatky a splní podmínky, město jim na roční šalinkartu přispěje třetinu její ceny. Denní jízdné tak vyjde na 9 korun. Informační kampaň je k vidění ve vozech formou polepů, letáků a kartiček v držadlech.