Jedno centrum pro Ukrajince bude v kraji stačit. Nehledají už ubytování, ale převážně registraci!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Po Mladé Boleslavi ukončí svou činnost i krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině v Příbrami. Rozhodl o tom krizový štáb Středočeského kraje.

Od pondělka bude kraj zajišťovat pouze provoz krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) v Kutné Hoře a podílet se na činnosti asistenčního centra společného s hlavním městem v Praze. Příbramské centrum bude fungovat ještě po celý víkend.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Snížila se potřeba pomoci uprchlíkům s hledáním ubytování. Využívají především registraci, což v počtech, které nyní KACPU odbavují, zvládne příslušné oddělení cizinecké policie,“ vysvětlila hejtmanka P. Pecková. Centra fungující v Příbrami a Kutné Hoře během úterka například odbavila 97 příchozích. Ubytování ale zajišťovala pouze pro sedm z nich.

V Příbrami převezme starost o registraci uprchlíků místní oddělení cizinecké policie (případně pracoviště odboru migrační a azylové politiky Ministerstva vnitra ČR) – a to ve svých objektech.

Celkově trojice středočeských regionálních KACPU pomáhala od počátku při registraci 27 266 běženců. Registrovaný pobyt ve Středočeském kraji má aktuálně celkem 50 594 držitelů speciálních víz opravňujících k pobytu v souvislosti s válečnými událostmi na Ukrajině.