Nový bazén ve Valmezu se chystá uvítat první návštěvníky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Koupací sezóna se blíží a s ní i otevření nového rekreačního bazénu ve Valašském Meziříčí. Návštěvníci se mohou těšit na vyhřívanou vodu, atrakce i opravený vstup na koupaliště. Otevřený bude už v červnu.

Čilý stavební ruch panuje v prostoru koupaliště už od loňského září. Město tu nechalo vybudovat novou vodní plochu, která nahradí dřívější nevzhlednou „díru“ po plaveckém bazénu. „Vyžití zde najde nejen mládež, ale v relaxační zóně také starší generace. Nová nerezová vana má hloubku 1,2 metrů a plochu krásných 800 metrů čtverečních. Součástí bazénu je i 16metrová skluzavka, 75metrový tobogán nebo třeba lehátka a sedátka s perličkou. Velkou výhodou je tepelná přípojka pro ohřev vody v bazénu,“ popisuje starosta Robert Stržínek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Díky novému bazénu se zvýší kapacita bazénů ze současných 320 na 580 osob a denní kapacita celého areálu z původních 1 600 na 2 300 návštěvníků. Počítáme i s tím, že tepelná přípojka přispěje k prodloužení koupací sezony,“ doplnila Miroslava Wrzecká, jednatelka městské společnosti ST Servis.

Pokud vše půjde plánu, první návštěvníci si tu zaplavou už v červnu. „Aktuálně čekáme na vydání kolaudačního rozhodnutí. Poté už nebude nic bránit tomu, aby zde koupací sezona začala naplno,“ ujistil starosta. Práce včetně rekonstrukce hlavního vstupu na koupaliště si vyžádaly 60 milionů korun bez DPH.

Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí