Policejní pes Chico vystopoval pohřešovaného svatebčana

PÍSECKO – V sobotu 15. května si užíval svatebního veselí v obci Vráž u Písku také mladý svatebčan. Před půlnocí se ale v podnapilém stavu vydal zřejmě na pěší procházku k domovu. Nepočkal na domluvený odvoz a nebral ani mobilní telefon. To samozřejmě u příbuzné, která měla muže vyzvednout, vzbudilo obavy, zda se mu něco nestalo.

Jak uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová, kolem půl jedné v noci přijali policisté oznámení o pohřešování mladíka. „Rozjela se pátrací akce, do které se zapojili policisté z Čimelic, Zvíkovského Podhradí i Písku a policejní psovod se služebním psem. Policisté propátrávali areál lázní a okolí i cestu z Vráže do Čížové,“ popsala Čuřínová Ingrišová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

pes Chico (zdroj Policie ČR)

Před půl třetí ráno se v lesním porostu areálu lázní rozezněl štěkot policejního psa Chico. Byl to ten štěkot, který chtěl psovod slyšet. Chico pohřešovaného mladíka vystopoval ležícího na zemi v zadní části areálu. „Naštěstí byl v pořádku, jen unavený po konzumaci alkoholu. Zřejmě zde upadl a usnul,“ dodala policejní mluvčí.