Snažila se prodat postel, místo toho přišla o čtvrt milionu korun

OLOMOUC – Podvodníci se poslední dobou často zaměřují na lidi, kteří se na internetu snaží něco prodat. Předstírají zájem o nabízené zboží a prodávajícímu zašlou nějaký podvodný odkaz, prostřednictvím kterého ho připraví o nemalou částku peněz. Policie informovala o dalším takovém případu, který se tento týden stal 48leté Olomoučance.

 Začátkem tohoto týdne zveřejnila 48letá žena z Olomouce na inzertním portále nabídku prodeje postele za 500 korun. Krátce po zveřejnění inzerátu na něj zareagovala zájemkyně s žádostí o zrealizování prodeje přes poštovní službu. Poté inzerentce poslala odkaz, který měl posloužit k úhradě za nabízené zboží. Po kliknutí na odkaz byla žena přesměrována na stránky, přes které se v několika případech snažila neúspěšně přihlásit do svého internetového bankovnictví. „Včerejšího dne zjistila, že jí z účtu zmizelo v několika platbách celkem 250 000 korun,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová. Pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny až osm let za mřížemi.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté varují před podobnými podvodníky. V případě, že prodáváte něco přes internet, zbystřete vždy, když se Vás zájemce snaží přesvědčit k nestandardním postupům. V žádném případě neotvírejte v této souvislosti zaslané odkazy, nepřistupujte na platbu nedoplatků, přeplatků, či kaucí a už vůbec nikde nezadávejte své platební údaje.