Studenti z bezpečnostně právních škol jsou na praxi u policistů

NÁCHODSKO – Dvanáct studentů během čtrnáctidenní praxe zjistí, co obnáší práce policistů. Muži a ženy zákona je zasvětí jak do snímání otisků prstů, tak do procesu zjišťování důkazů trestné činnosti a také uvidí práci všech oddělení.

Mladí lidé se díky policistům také dozvědí, jak pomáhat lidem, kteří budou potřebovat jejich pomoc. Jak zachraňovat životy, anebo například odhalovat trestnou činnost pachatelů. Na obvodním oddělení, dopravním inspektorátu, oddělení obecné a hospodářské kriminality, u bojařů, techniků, preventistů a psovodů uvidí nejen výzbroj a výstroj a další používanou techniku, ale také se dozví více informací k výcviku, který absolvuje každý příslušník bezpečnostního sboru.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Studenti uvidí, že všichni policisté představují svou část práce u sboru, která jako jednotlivá kolečka dobře promazaného stroje do sebe dokonale zapadají, aby na jejich konci splnili společný cíl-dopadení pachatele, záchrana života, nebo třeba předcházení páchání trestné činnosti,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.