Zlodějka, sprosťáci, koza a úžeh: Břeclavští strážníci se nezastaví

BŘECLAV – Strážníci Městské policie Břeclav se opravdu nenudí. V uplynulém týdnu měli jeden výjezd za druhým k případům všeho druhu..

Strážníci zasahovali hned ve dvou prodejnách, kam je přivolala místní ochranka. Zlodějka cizí státní příslušnosti se v nich pokusila nakrást zboží za tisíce. Ale díky pohotovosti ochranky neprošla. Bdělý byl i asistent prevence kriminality, který si při pochůzce všiml muže hledaného policií. Zalarmoval strážníky, a ti jej předali státním policistům. „Zvláštní jedinec neustále bezdůvodně vytáčel nejen linku 156, ale i operačního důstojníka, kterého z bezpečného konce aparátu častoval vulgarismy. Správní řízení ho za takové jednání nemine,“ popsala mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó. Sprostý byl i muž nakupující v jednom obchodním domě. Tentokrát to schytala prodavačka, která se na něj mile usmála. Vyložil si to jako výsměch a rozčílil se tak, že to museli řešit strážníci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

A opět řidiči. Svou podivnou jízdou na sebe upozornil jeden řidič bez dokladů. Další dva řidiči měli zase zákazem řízení. A nakonec zvířecí koutek. Uprchlé koze se zalíbilo v kolejišti. Před jistou smrtí ji zachránili dobří lidé, kteří ji přesunuli do bezpečí. Páníčka strážníci dohledali a informovali. „Aktér další události už takové štěstí neměl. Zmožen alkoholem, usnul na chodníku na přímém slunci a v zimním oblečení. Náročný trojboj i pro otrlého jedince. Byl proto předán do péče záchranářů s úžehem,“ doplnila Lenka Rigó.

Městská policie a Město Břeclav vás srdečně zvou na úspěšné divadelní představení nejen pro seniory s názvem Senior bez nehod, které se bude konat 1. června ve 14:00 hodin v Domě školství. Vstup je zdarma.