Při šesti bouračkách se zranili čtyři lidé

KRÁLOVÉHRADECKO – Hasiči a záchranáři měli během uplynulého dne opět plné ruce práce. Zasahovali u střetů osobních vozidel, auta, které ukončilo jízdu ve škarpě, nebo u nárazu osobního vozidla Nissan do sloupu elektrického vedení.

Na Hradecku se stala jedna dopravní nehoda, k té došlo ve Všestarech v části Bříza. Krátce po půl páté odpoledne museli zasahovat profesionální hasiči z hradecké stanice Pražská na silnici I/35 u střetu dvou osobních aut. Naštěstí se při něm nikdo nezranil.

Na Náchodsku bylo zapotřebí hasičů u dvou bouraček. K první z nich došlo v Náchodě, krátce před třetí hodinou odpolední. Ve Vrchlického ulici se srazilo osobní vozidlo s motorkou. „Jedna zraněná osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službu a odvezena do nemocnice. Jednotka zasypala uniklé provozní kapaliny sorbentem a uklidila komunikaci,“ říká mluvčí hasičů Alena Žáková. Na místě zasahovali náchodští profesionální hasiči.

 

Druhá nehoda se stala v Broumově v ulici U Dolní Brány, několik minut po třetí hodině odpolední. Místní profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Police nad Metují zasahovali u střetu dvou osobních aut. Jeden zraněný musel být odvezen do nemocnice. Jednotky poté uklidily silnici.

Na Trutnovsku se staly tři dopravní nehody. V Úpické ulici v Trutnově ukončilo osobní auto svou jízdu ve škarpě. Místní profesionální hasiči a dobrovolná jednotka Hajnice zajistili vozidlo proti pohybu. O zraněného řidiče se musela postarat zdravotnická záchranná služba. Další tři cestující z vozidla byli bez zranění.

V obci Kyje nabouralo osobní auto do sloupu elektrického vedení. K nehodě došlo krátce po půl sedmé večer. Na místo vyrazili královédvorští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka Hajnice. Při nehodě se nikdo nezranil. Přivolaní energetici zajistili nahnutý sloup.

Krátce před osmou hodinou večerní se střetla v Mladých Bukách dvě osobní auta. Jeden zraněný byl transportován do nemocnice. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova.