Primátor říká, že lávku jistě ocení i maminky s dětmi

HRADEC KRÁLOVÉ – Stavba v posledních měsících tolik diskutované lávky přes řeku Labe za několik desítek milionů korun pokračuje. Primátor města slibuje občanům bezpečnější spojení z nábřeží, které by měly ocenit zejména mladé maminky.

Stavba lávky přes Labe u Aldisu byla zahájena začátkem září loňského roku, po zhruba devíti měsících došlo k přemostění obou stran řeky. V současné době se dokončují montáže segmentů z betonu a řeší se napínání ocelových lan. Stavba lávky by měla být dokončena v zimě, k dispozici bude pěším i cyklistům v březnu příštího roku. Celková cena za tuto lávku bude činit asi sto šedesát milionů korun, dvě třetiny nákladů by měly pokrýt dotace. „Občané budou moci díky lávce využívat kratší a bezpečnější spojení ze Smetanova nábřeží do lokality Aldis. Domnívám se, že tuto věc ocení také maminky na procházce s dětmi nebo s kočárky,“ dodává primátor města Alexandr Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.