Hradec pomáhá Ukrajině s vodou

HRADEC KRÁLOVÉ – Salón republiky se hned od počátku válečných konfliktů snažil navázat kontakt se svým partnerským městem. Nyní mu bude posílat finance na to, co si město samo vybralo.

Od začátku válečných konfliktů na Ukrajině se královéhradecká metropole snaží pomáhat jak ukrajinským uprchlíkům, tak i svému partnerskému městu Černihiv. Díky březnové sbírce se podařilo na obnovu Černihova vybrat již tři sta tisíc korun, část peněz bude nyní převedena na tamní vodovodní společnost kvůli speciálnímu ponornému čerpadlu. To by mělo být zakoupeno v nejbližších dnech. „Díky sociálním sítím jsme věděli, že je ve městě ve velkém poničena vodovodní infrastruktura, proto jsme se zkusili obrátit na černihivskou vodovodní společnost, což je de facto městská organizace. S nimi se nám podařilo navázat kontakt a zjistit, co by jim mohlo pomoci,“ vysvětluje primátor Alexander Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.