Jak vybírat sportovní oblečení na léto

Léto kromě oteplení obvykle přináší i náhlé změny počasí, ke kterým by se daly počítat i deštivé květnové dny. Letos tedy nenechte nic náhodě a včas si pořiďte nepromokavé sportovní oděvy!

V květnu si proměnlivého počasí obvykle užijeme víc než dost. Každý správný sportovec by se měl na proměnlivé počasí co nejlépe připravit. Déšť či květnová bouřka nás nemusí zastihnout jen na cestě do práce či z práce, ale i na výletě v přírodě či při sportování. Jaké oblečení sportovce dokonale ochrání před deštěm? Lehká nepromokavá bunda a pohodlné sportovní kalhoty – to jsou důležité součástí šatníku každého, kdo v květnu rád sportuje venku.

Nepromokavá bunda do každého počasí

Výrobci sportovních oděvů ve svých kolekcích nabízejí široký výběr funkčního sportovního oblečení i do deštivého počasí. Skvělým tipem je nepromokavá Dynafit bunda, která tělo ochrání i před nečekaně silnou květnovou bouřkou či silnějším větrem. Nabídka sportovních bund je tuto sezónu opravdu velkorysá. Salewa bundy dámské i pánské se prodávají ve slušivých, delších i kratších střizích a v nejrůznějších barevných odstínech. Z barev jsou aktuálně v kurzu výrazné odstíny červené, žluté a modré, které nepřehlédnete ani v hustém lese. Ideální je, když má sportovní bunda i lehkou podšívku, protože ta sportovce ochrání před větrem a náhlým ochlazením. A důležitým prvkem sportovní bundy je i kapuce. Při pobytu v přírodě určitě nepodceňte nástrahy počasí. V květnu se často náhle ochladí, nebo přijde přeháňka. A proto se určitě vyplatí dbát na vhodný výběr vrchní vrstvy sportovního oblečení.

Stylové sportovní kalhoty a tepláky

V létě vám dobře poslouží boty a kalhoty značky Northfinder z nepromokavých materiálů, které tělo ochrání před náhlými květnovými změnami počasí i na těch nejdelších výletech. Letošní sezóně vládnou volné střihy, které neobepínají postavu a nebrání v pohybu. V módě jsou sportovní kalhoty střižené buď rovně, nebo do áčka. Dáváte přednost teplákům? Vybírejte z pružných materiálů. Zvlášť dobře se nosí tepláky z funkčních materiálů, které jsou opatřené elastickým pasem se šňůrkou. Hledáte něco módního a stylového? Vsaďte na šedé a béžové odstíny, které snadno zkombinujete s jinými barvami. Ať už chodíte sportovat do přírody jako turisté, běžci nebo cyklisti, nikdy nepodceňte výběr vhodného sportovního oblečení a v letních vedrech nezapomeňte na lehkou pokrývku hlavy, která vás ochrání před pražícím sluncem. Vhodný je šátek nebo kšiltovka. A nepodceňte ani výběr kvalitní sportovní obuvi, která by měla být nejen pohodlná, ale i nepromokavá.