Plameny ohně naprosto zlikvidovaly chatu, škoda jde do milionů

HRADEC KRÁLOVÉ – Tento čtvrtek bojovaly tři hasičské jednotky několik hodin s ničivým požárem ve Svinarech v lokalitě Ostrov. Jelikož byl prostor chaty značně zakouřen musely jednotky zasahovat v dýchací technice. Proč k zahoření došlo zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

K nahlášení požáru došlo o půl páté odpoledne, na místo přispěchali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolné jednotky Svinary a Malšova Lhota. „Plameny zasáhly chatu v plném rozsahu, hasební zásah byl veden ve vnitřní i z vnější části objektu. Kolem 17:30 se podařilo požár lokalizovat a úplné uhašení ohlásil velitel zásahu před 20. hodinou,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Uvnitř chaty nikdo nebyl, a tak se požár naštěstí obešel bez zranění. Škoda, kterou plameny ohně způsobily je zhruba za 2 miliony korun. Dohlídku nad místem drželi do nočních hodin dobrovolní hasiči.