Postrach palivových nádrží osobních aut na Mladoboleslavsku byl dopaden!

MLADÁ BOLESLAV – Občané na Mladoboleslavsku nemusí mít strach, že by zadržený muž i nadále navrtával nádrže a kradl palivo. Obviněný na rozhodnutí o vině a trestu vyčká ve vazební věznici.

Mladoboleslavští kriminalisté dopadli podezřelého 39letého muže z Mladé Boleslavi, který má mít na svědomí nejméně 7 případů poškozené palivové nádrže a odcizení nafty z osobních automobilů.

Zlodějiny se odehrály v době od 30. dubna do 3. května tohoto roku. Zaměřil se především na osobní vozidla značky Škoda Fabia a Octavia v obci Chotětov, Bezno, Nemyslovice a dalších obcích na Mladoboleslavsku.

U vozidel byla vždy navrtaná palivová nádrž , ze které do připravené nádoby odčerpal palivo. Celkem tímto způsobem zmizelo majitelům vozidel více jak 160 litrů nafty v hodnotě přes 60 tisíc korun.

Mladoboleslavští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policisté navíc muže chytili v době, kdy řídil osobní vozidlo, ač má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel Jelikož byl v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost, hrozí mu vyšší trest a to až 3 roky trestu odnětí svobody.