Další objížďky ve Veselí nad Moravou: Ulice Svatoplukova bude uzavřená

HODONÍN – Řidiči projíždějící Veselím nad Moravou to mají už teď komplikované. V centru města už se budují dvě okružní křižovatky a v lokalitě u kostela stále pracují archeologové na vykopávkách středověkého hřbitova. Navíc v pondělí 23. května začne očekávaná rekonstrukce ulice Svatoplukova, kvůli které řidiči musí využít objízdné trasy.

Už v pondělí se Ředitelství silnic a dálnic Jihomoravského kraje pustí do opravy povrchu silnice I/54 ve Veselí nad Moravou v ulici Svatoplukova. Odbočka do Blatnice pod Sv. Antonínkem bude od pondělí uzavřená. Komunikace I/54 v úseku ulice Svatoplukova bude kompletně uzavřena pro osobní i nákladní dopravu. Objížďka pro osobní auta povede přes Milokošť. Kamiony budou odkloněny přes Blatnici pod Svatým Antonínkem a Uherský Ostroh. Na náměstí Míru bude vjezd pouze od kina podél Panského dvora. Po dobu uzavírky bude tato komunikace obousměrná s otočkou před Komerční bankou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Jak uvedlo město Veselí nad Moravou, bude díky této kompletní uzavírce možné, aby archeologové zahájili průzkum v těsné blízkosti kostela Panny Marie na bývalém hřbitově o asi tři týdny dříve. Tímto by se mělo předejít dříve hrozícímu časovému prodloužení celé stavby kruhových objezdů. Během července dojde také k opravě ulice Zámecká, kde se vymění dlažba za asfalt. „Skutečně se snažíme o maximální koordinaci se stavbou kruhových objezdů, aby se nemusela Zámecká uzavírat opět někdy v budoucnu,“ napsala radnice. Aktuálně se vlastně jedná o čtyři samostatné stavby, které se snaží v úzké součinnosti s Ředitelstvím silnic a dálnic časově koordinovat, aby nedocházelo k časové prodlevě celého díla.