Zajděte si na pohádku do zoo!

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – Nejspíš už jste někdy byli v zoo i v divadle, že? Ale v zoo jste na divadelním představení určitě nebyli! Tak teď je pravý čas to změnit! Dva týdny pohádek vezmou vaše děti za zvířaty na severní a jižní pól a také se dozví, že kdo se povyšuje, zůstane často úplně sám.

Divadlo U staré herečky připravilo představení Tuč a Ňák. Tihle dva bratři tučňáci neustále svého tatínka zlobí. „Jestli budete zlobit, sní vás ukrutná lední medvědice!“ snaží se je postrašit, ale protože moc dobře ví, že na jižním pólu lední medvědi nežijí, jde klidně spát. Víte vůbec, která zvířátka žijí na severním a která na jižním pólu? A kde asi tak žijí tučňáci?

O pyšné žirafě bude dětem vyprávět divadlo Matýsek. Žirafě Natálii se už v zoo nelíbí. Nudí se. A jednoho dne se rozhodne, že se stane nejvyšší žirafou na celém světě. Aby se tak stalo, začne se strašně, ale opravdu strašně vytahovat. A jak roste, tak se jednoho dne ocitne až v tichém, nekonečném vesmíru. Jenomže zjistí, že je tu úplně sama. Tedy skoro sama. Jak se dostane domů? Pomůže jí někdo?

Už jste si vybrali? Nebo snad chcete navštívit obě představení? Klidně můžete. Dětské divadelní dny začínají v Jihočeské zoologické zahradě Hluboká nad Vltavou 23. května.