Cestující ve Zlíně čekají změny v provozu MHD během Festivalového půlmaratonu

ZLÍN – Festivalový půlmaraton MONET+ si v centru Zlína vyžádá v neděli 29. května několik uzavírek. Dotčené linky MHD budou muset jet po objízdných trasách

Půlmaraton odstartuje v 10 hodin u Kongresového centra. Sportovci pak zamíří do továrního areálu, přes Rybníky, Čepkov, na Podvesnou, přes Benešovo nábřeží na Dlouhou a na náměstí Míru. Zde pro čtvrtmaratonce závod končí, běžci půlmaratonu pokračují do kola druhého z náměstí přes Bartošovu ulici opět do továrního areálu a dále po stejné trase jako v prvním kole.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po dobu uzavírky a výlukového provozu budou zrušeny pro všechny linky zastávky MHD Cigánov, Benešovo nábřeží, U Splavu a Podvesná VI. „Návštěvníky Krajské nemocnice T. Bati upozorňujeme, že dopravní obsluha zastávky Baťova nemocnice bude v době výlukových opatření zajišťována ve směru z centra i do centra linkami 4, 5 a 9. Ve směru do centra z nástupiště, které standardně slouží lince 8. Cestující na to upozorníme prostřednictvím zvláštních letáků,“ upřesnil technik jízdních řádů DSZO Martin Rudolf. Cestující budou moci využít také o něco vzdálenější zastávku Baťova nemocnice-vozovna, za řekou Dřevnicí, kde budou zastavovat trolejbusy linky 2.

Krátkodobé přerušení provozu v Gahurově ulici, T. Bati a Dlouhé

Od 9.45 přibližně na 25 minut bude uzavřena pro veškerý provoz horní část náměstí T. G. Masaryka, horní část Gahurovy ulice, navazující úsek třídy T. Bati a jižní část Dlouhé ulice. „Po dobu tohoto krátkodobého přerušení průjezdnosti uvedených ulic zůstanou trolejbusy a autobusy MHD dotčených linek stát před uzávěrou a budou se zpožděním pokračovat v jízdě hned po jejím ukončení. Může dojít k jejich operativnímu usměrnění,“ upozornil vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Takto vzniklé zpoždění se pak u dotčených spojů na nějakou dobu promítne do jejich další jízdy. Toto krátkodobé opatření se dotkne všech linek MHD, které budou v tu dobu projíždět centrem Zlína.

Úplná uzavírka Dlouhé ulice a Benešova nábřeží

Trasa běžeckého závodu povede mimo jiné ulicemi Dlouhá a Benešovo nábřeží, po kterých jezdí trolejbusy a autobusy MHD. Dotkne se to po celou dobu závodu od 9.45 až do 13 hodin pravidelných tras trolejbusových linek 2, 4, 5, 8, 9 a autobusové linky 33. Vozidla MHD pojedou během závodu po náhradních trasách ulicemi Štefánikova, Kvítková, tř. 2. května a Sokolská.

Linka 2

Po dobu uzavírky bude trolejbusová linka 2 z Otrokovic vedena s označením 2X ze zastávky Školní po Štefánikově ulici, Podvesné XVII a na svoji trasu se napojí u vozovny DSZO, odkud bude pokračovat na Bartošovu čtvrť. Zpět pojedou trolejbusy linky 2 stejnou trasou, ze Štefánikovy ulice pak ulicí Osvoboditelů a na svou pravidelnou trasu se vrátí na zastávce Náměstí Míru. Zastávka Baťova nemocnice-vozovna bude u této linky ve směru jízdy do Otrokovic provizorně přesunuta do Dřevnické ulice naproti vozovně DSZO.

Linka 2x. Zdroj: DSZO

Linky 4 a 5

Také trolejbusové linky 4 a 5 budou označeny v čase výluky jako 4X a 5X. Ve směru do Kostelce a k ZOO Lešná pojedou trolejbusy 4X a 5X po stávající trase po zastávku Dlouhá. Poté odbočí do ulice Kvítková a budou pokračovat v jízdě po výlukové trase ulicemi Hornomlýnská, Podvesná XVII a 2. května. Od zastávky Padělky I už budou pokračovat opět po své pravidelné trase. Stejná trasa platí pro obě linky i v opačném směru jízdy.

Linky 4x a 5x. Zdroj: DSZO

Linka 8

Trolejbusy linky 8 budou jezdit s označením 8X po zkrácené trase z Jižních Svahů pouze po zastávku Školní a pak přes Náměstí Míru zpět na Jižní Svahy. Po dobu výluky bude vynechána trasa k Baťově nemocnici.

Linka 8x. Zdroj: DSZO

Linka 9

Trolejbusová linka 9, označená jako 9X, bude vedena po své standardní trase až po zastávku Kúty. Odtamtud bude pokračovat po ulici 2. května, u sokolovny odbočí vpravo a ulicemi Sokolská a Padělky IX se vrátí opět do ulice 2. května. Vozy této linky dál pojedou v opačném směru ulicemi Podvesná XVII, Štefánikova, Osvoboditelů a na svou pravidelnou trasu se vrátí zastávkou Náměstí Míru.

Linka 9x. Zdroj: DSZO

Linka 33

Po dobu výluky budou jezdit autobusy linky 33 s označením 33X ze zastávky Dlouhá po Kvítkové ulici v obou směrech a dočasně nebudou obslouženy zastávky Benešovo nábřeží, U Splavu a Podvesná VI.

Linka 33x. Zdroj: DSZO