Hledá se řidič bílé dodávky, který se střetl s autobusem, ale z místa nehody odjel!

BENEŠOV – Dopravní policisté v Benešově pátrají po bílé dodávce a jejím řidiči. Toto vozidlo 9. května 2022 v 11:37 předjíždělo linkový autobus na silnici II/105 ve směru od Osečan na Neveklov.

Při předjíždění došlo k zachycení levou boční částí o linkový autobus. Autobus chvíli dodávku tlačil před sebou a dodávka následně levými koly narazila do obrubníku u levé krajnice. Řidič dodávky ale na místě nezastavil a z místa nehody odjel.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Řidič autobusu ani cestující si bohužel nepamatují SPZ a nedokážou dodávku podrobněji popsat. Nejspíš ale šlo o dodávku bílé barvy, pravděpodobně značky Iveco Daily v prodloužené verzi s chladírenskou nástavbou či klimatizační jednotkou nad místem řidiče.

Jak policistům vypověděl řidič autobusu, místem od Neveklova na Osečany projížděla sanitka a domnívá se, že její řidič palubní kameru ve vozidle sice měl, ale spěchal s pacientem do nemocnice. Policisté nyní žádají řidiče sanitky, aby se jim přihlásil a případné kamerové záznamy jim poskytl.

Zároveň se vyšetřovatelé obracejí na další řidiče, kteří v danou dobu místem projížděli, mají informace k řidiči bílé dodávky nebo k dispozici kamerové záznamy z palubní kamery, aby se ozvali na linku 158 nebo přímo benešovským dopravním policistům na telefonní čísla 974 871 250 či 974 871 254.