Hořelo 300 balíků slámy na okraji Meziříčka, zásah hasičů trval téměř osm hodin

BLANSKO – V pondělí před pátou hodinou odpoledne vyjely hasičské jednotky k požáru několika stovek balíků slámy na okraji Meziříčka poblíž Letovic.

Krátce před 17. hodinou vyslalo operační středisko hasičů jednotky k nahlášenému požáru. Po příjezdu se hasiči snažili zabránit rozšíření požáru do okolí. Plameny zachvátily 300 balíků slámy uskladněné v zastřešeném prostoru o rozměrech asi 50×20 metrů. Na místo bylo postupně vysláno 12 hasičských jednotek. Vyhlášen byl 2. stupeň poplachu. Jak popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška, velitel zásahu rozdělil prostor na 4 úseky. Dva útvary se soustředily na likvidaci požáru, další na zásobování vodou z čerpacího stanoviště a poslední zajišťoval týlové zabezpečení zasahujícím hasičům. S rozebíráním slámy pomáhala místní technika a také hasičský nakladač. Požár se podařilo dostat pod kontrolu před půlnocí. Pokračovalo prolévání požářiště vodou, které skončilo asi 30 minut po půlnoci. „Příčinu požáru vyšetřujeme. Škoda se předběžně odhaduje na 1 milion korun. Při události se nikdo nezranil,“ doplnil Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.