Opilý muž i vybíjel zlost na zaparkovaných autech, musel přenocovat na záchytce

HRADEC KRÁLOVÉ – Uplynulou neděli krátce po sedmé hodině ranní ukončila svou alkoholovou zábavu dvojice mužů v nonstop baru, přičemž jeden z nich byl ve velmi špatné náladě. Tu během chvíle ukázal, když kromě aut zaútočil i na strážníka městské policie.

Agresivní chování muže nahlásili na tísňovou linku městské policie místní obyvatelé. Muž kopal do aut, dokonce se mu podařilo prokopnout dveře osobního auta Volvo a také poškodit zpětné zrcátko u Škody Octavie. Na místo se po oznámení okamžitě vydala hlídka strážníků.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Se strážníky muži jednali arogantně, vulgárně jim nadávali a své chování vysvětlit nechtěli. Odmítali setrvat na místě a snažili se odejít. Na opakovanou výzvu k zastavení jeden z nich zareagoval útokem na strážníka. Ten za použití hmatů a chvatů útočníka svedl na zem,“ říká mluvčí městské policie Eva Kněžourová. Hlídka vyzvala muže k prokázání totožnosti. Zatímco první muž uposlechl, druhý, který útočil a zároveň poškodil vozidla, si jméno vymyslel, což se velmi rychle ukázalo. Jeho pravou totožnost odkryla přivolaná hlídka policistů.

Neagresivní muž dostal doporučení, aby se šel domů vyspat. Druhý muž skončil na záchytné stanici. Celá situace bude mít ještě dohru u správního orgánu města.