V Lužánkách proběhne rekonstrukce plaveckého stadionu

BRNO – Radní vybrali zhotovitele stavebních prací na rekonstrukci plaveckého stadionu v Lužánkách. Ten se dočká nového bazénu, úpravy skokanské věže a můstků.

„Vybraný zhotovitel provede rekonstrukci samotné 10metrové skokanské věže, napravo od ní nově umístí dva třímetrové můstky, vlevo pak dva metrové. Díky tomu budou využitelné nejen pro plnohodnotnou přípravu v paralelním skákání do vody, ale také pro pořádání mezinárodních soutěží v této disciplíně. Součástí zakázky je navíc i demontáž stávajícího výtahu,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Stejná firma provede také výstavbu nového 25metrového bazénu, přestavbu šaten, pokladen a vstupů, rekonstrukci stávajícího 50metrového bazénu či výstavbu výtahu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Stavební povolení je již z roku 2020, Národní sportovní agentura přislíbila také dotaci 7 milionů korun. Zbylou částku, tedy 3,5 milionu korun, doplatí město ze své kasy. Odstávka areálu začne 1. července a potrvá rok. Předpokládaný termín zprovoznění nového a zmodernizovaného areálu se předpokládá v květnu 2023.