Devatenáctiletá řidička se těžce zranila, když se s autem několikrát přetočila přes střechu

HRADECKO – Toto úterý, krátce před jedenáctou hodinou dopoledne, došlo na silnici II. třídy v katastru obce Nepolisy k dopravní nehodě. Mladá žena kvůli tomu, že nebyla připoutána bezpečnostním pásem z vozidla při bouračce vypadla.  Na místo musel záchranářský vrtulník.

Řidička jela s vozidlem Škoda Fabia od Nepolis na Chlumec nad Cidlinou. V pravotočivé zatáčce nezvládla řízení a dostala smyk. „Žena najela na krajnici a poté se její auto přetočilo několikrát přes střechu a skončilo v levém příkopu na střeše. Během přetáčení se střetla s protijedoucím vozidlem také značky Škoda Fabia,“ komentuje nehodu policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Naštěstí se nikdo další při nehodě nezranil. Šestatřicetiletý řidič podstoupil dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala negativní výsledek. U ženy byl z důvodu zranění nařízen odběr krve. Na jejím autě policisté odhadli škodu na zhruba 50 tisíc a na druhém vozidle 10 tisíc korun.

Přesná příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování hradeckých dopravních policistů.