Na břehu Otavy v Písku bude originální lavička s odkazem na významnou osobnost

PÍSEK – Originální lavičky s artefaktem, který bude odkazovat na některou z významných píseckých osobností, oživí ještě letos veřejný prostor ve městě Písku. Lavičky věnované osobnostem, které v Písku žily nebo pobývaly, vzniknou v rámci letošního marketingového tématu města „…a je to Písek, je to zas on…“. Není vyloučeno, že v následujících letech přibydou další.

„První z nich ponese název ´Čekání na stříbrný vítr´ a bude odkazovat na Fráňu Šrámka. Umístěna bude na levém břehu Otavy nedaleko jezu, kde již nyní lidé s oblibou sedávají,“ řekl místostarosta Ondřej Veselý. Druhá lavička bude věnována Otakaru Ševčíkovi.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Autorem návrhu žulové lavičky „Čekání na stříbrný vítr“ je Libor Hurda. Lavička bude mít tvar kruhu o průměru 1,4 metru a z jejího středu bude vycházet čtyři metry vysoká plastika z kované oceli, která znázorňuje postavu vlající ve větru. U jezu by měla být umístěna do konce srpna. Druhá lavička, jejíž autor se bude teprve vybírat, by mohla být nainstalována ještě letos.

Na břehu Otavy bude originální lavička odkazující na Fráňu Šrámka (zdroj mesto-pisek.cz)