Nejzajímavější místa spjatá s firmou Baťa představí stezka Baťovem

OTROKOVICE – Červené baťovské „B“ provede návštěvníky Otrokovic po nejzajímavějších místech úzce propojenými s věhlasnou obuvnickou firmou. Na turisty čeká trasa dlouhá 4,2 kilometrů, pokud by přitom chtěli obejít i rekreační nádrž Štěrkoviště, procházka se protáhne na 5,8 kilometrů.

Trasa vede po zpevněných cestách Baťovem a vhodná je pro běžce i cyklisty. „Po startu v přístavišti Baťova kanálu Vás čeká například čtvrť typických cihlových domků, architektonický klenot Společenský dům, přilehlý park se sochami Tomáše a Jana Antonína Bati, obchodní dům, můžete si projít někdejší továrnu, uvidíte koupaliště s originální skluzavkou ve tvaru střevíčku, ale i tzv. Ruský dům, vybudovaný ve stylu socialistického realismu,“ vypíchl několik zajímavých bodů na trase Zdeněk Čík z Otrokovické BESEDY.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Okruh je značený červenou značkou s bílou šipkou, je také součástí turistické mapy na webu mapy.cz, kde je značen přerušovanou červenou čarou. Více informací najdou zájemci na internetovém portále Ať žije Baťov!