Náklaďák prorazil zeď rodinného domu na Zlínsku

ZLÍNSKO – Dlouhé hodiny napravovali hasiči škody po nákladním autě, které nabouralo do rodinného domu na Zlínsku. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Příčiny nehody nyní vyšetřuje policie.

K havárii došlo před půl druhou odpoledne v Rackové. „Hasiči po příjezdu na místo odpojili poškozený objekt od veškerých energií. Po nárazu vozidla do domu došlo k narušení jeho statiky. Velitel zásahu si tak na místo povolal statika, aby určil další postup prací. Do jeho příjezdu hasiči provedli stabilizaci poškozené stěny,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po rozhodnutí statika hasiči zajistili další části domu a poté si zavolali na pomoc vyprošťovací automobil. „Pomocí něho vytáhli nákladní auto z útrob domu. Po vyproštění auta pokračovali dál ve stabilizaci domu až do večerních hodin. Činnost na místě ukončili o půl desáté večer a vrátili se zpět na stanice,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK