Nová zlínská cyklostezka propojí centrum města s Jižními Svahy

ZLÍN – Cyklisté ve Zlíně se již brzy dostanou pohodlně z Čepkova až na Jižní Svahy. Cyklostezka se bude realizovat ve třech etapách, přičemž poslední část by se měla začít stavět v příštím roce.

Jako první se začal budovat úsek od Baťovy vily k Fakultě aplikované informatiky, který se napojí na cyklostezku podél ulice Výletní a Tyršova nábřeží. „Proběhlo zde předání staveniště a v současné době se pracuje na jeho přípravě pro stavební úpravy. Celková délka první etapy je necelých 460 metrů a hotovo by mělo být na podzim letošního roku,“ přiblížil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve druhé etapě vznikne trasa od Fakulty aplikované informatiky k zastávce MHD Slunečná, kde se napojí na stávající smíšenou stezku pro chodce a cyklisty. Projekt je ve fázi získání stavebního povolení. Budovat by se mohlo začít v roce 2023.

Závěrečných 900 metrů cyklostezky povede od Lidlu pod Jižními Svahy podél ulice K Pasekám až ke kruhovému objezdu. Pokud vše proběhne podle plánu, stavět se tu začne také v příštím roce.

Vizualizace: město Zlín
Vizualizace: město Zlín