V dodávce u hranic se skrývaly tři desítky migrantů

VSETÍNSKO – Na další početnou skupinu běženců z Blízkého východu narazili policisté uplynulý pátek odpoledne. Tentokrát je zastavili v dodávce na hraničním přechodu se Slovenskem ve Střelné. Informoval o tom policejní mluvčí Petr Jaroš.

Bílou dodávku s českou registrační značkou řídil pětatřicetiletý muž. „Uvnitř sedělo 25 mužů, 5 dětí a jedna žena. Jednalo se o běžence z Blízkého východu,“ sdělil Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení všechny migranty převezli na Územní odbor ve Zlíně k dalším úkonům cizinecké policie. Většinu z nich si ještě téhož dne převzali v rámci výpomoci policisté z dalších krajů. „Pětatřicetiletého cizince, který dodávku řídil, zajistili vsetínští kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uvedl Jaroš.

Foto: Policie ČR