Cyklistický Závod míru začíná ve čtvrtek prologem v Jeseníku. Jak omezí dopravu?

JESENÍK – Jeden z nejvýznamnějších mezinárodních cyklistických závodů v kategorii jezdců do 23 let na světě startuje ve čtvrtek 2. června časovkou v Jeseníku. Po dobu trvání závodu bude zcela uzavřeno centrum města pro veškerý provoz.

Etapový Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky odstartuje ve čtvrtek 2. června časovkou v Jeseníku.  Na 3,4 kilometru dlouhou trať se vydá více než stovka závodníků v třicetivteřinových intervalech. Trasa závodu povede z Masarykova náměstí ulicemi Gogolova, Tyršova, Jaroslava Ježka, Dukelská, Poštovní, Dittersdorfova a přes Zámecké náměstí zpět k radnici. Centrum města tak bude zcela uzavřeno pro veškerý provoz v době od 15.55 do 18.55 hodin.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V uvedené době bude na trase závodu platit úplná uzavírka pro veškerý silniční provoz mimo vozidla integrovaného záchranného systému. Lidé se tak nedostanou motorovými vozidly například k obchodům nebo od nich, které vyúsťují na trať časovky. Věřím však, že odměnou občanům za veškerá omezení v souvislosti se závodem bude skvělá podívaná,“ uvedl místostarosta města Václav Urban.

Trať závodu je 440 kilometrů dlouhá s celkovým převýšením 8 800 metrů , je rozprostřena do regionu Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Po časovce bude závod pokračovat v pátek 1. etapou, která povede z Jeseníku do Rýmařova, sobotní 2. etapa povede z Bruntálu na Dlouhé Stráně a poslední 3. etapa se jede v neděli, začíná v Jeseníku, závodníci projedou například Lipovou – lázněmi, Žulovou, Javorníkem, Vidnavou, Rejvízem, Zlatými Horami a končí opět v Jeseníku.