Muž nakradl másla a sýry. Másla pak vyházel při útěku na parkoviště

PARDUBICE – Včera se městským strážníkům o zábavu postaral pachatel, který měl na svědomí hned dvě krádeže. V obchodním domě na Palackého třídě si přivlastnil kostky másla v hodnotě tisíc pět set korun, které následně v běhu odhodil na parkovišti. Předchozí den to byly sýry za čtyři tisíce korun, se kterými se muži podařilo uprchnout z prodejny v Bělehradské ulici.

,,Strážníky si na pomoc přivolal pracovník ostrahy obchodního domu, který tou dobou už byl v patách pachateli krádeže. Hlídka tedy vyrazila na místo se k tomuto pronásledování přidat,“ sdělil Jiří Sejkora z informační služby policie. Šlo o krádež třiceti kostek másla o váze sedm a půl kilogramů. Asi proto se muž rozhodl při útěku celou zátěž odhodit na parkovišti a podařilo se mu zmizet.  Strážníci z kamerových záznamů poznali známého podezřelého a loupež si dále převzala policie.

K druhému případu vyrazili strážníci hned poté do Bělehradské ulice. Na kamerách poznali stejného pachatele a poučili pracovníky prodejny, kam mají krádež nahlásit a na koho si dát příště pozor.