Na silnici se potkali dva pod vlivem a podle toho to dopadlo

PŘEROVSKO – Včera odpoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě osobního auta a cyklisty na Přerovsku. Cylista vjel osobnímu autu do cesty a dechová zkouška ukázala proč. Čistý nebyl ani řidič auta.

Včera přibližně o půl páté odpoledne vyjížděla hlídka dopravních policistů do katastru obce Radvanice na Přerovsku k nahlášené dopravní nehodě osobního auta a cyklisty. Na místě policisté zjistili, že 58letý cyklista jel ve směru na Lazníky a znenadání přejel do protisměru, kde vjel přímo do cesty osobnímu autu Kia a došlo k čelnímu střetu. „U obou účastníků proběhla dechová zkouška, která odhalila, že jsou oba ve stavu vylučujícím řídit jakýkoliv dopravní prostředek a že jsou hrozbou nejen pro sebe, ale i pro další účastníky v silničním provozu,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Cyklista, který skončil se zraněním v nemocnici, nadýchal 1,84 a 1,91 promile alkoholu v dechu a řidič auta 1,11 a 1,15 promile. Řidič auta si v nemocnici nechal odebrat krev a nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Cyklista je podezřelý z přestupku proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích. Hmotná škoda byla vyčíslena na 41 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Havarované kolo
Havarované auto